News


On the first European Conference on Crop Diversity in Budapest, sep 2019, we showed our view on diversity

20190918ECCDs.pdf

Rassenbulletin Snijmaïs -Ultravroeg 2021

RB_Ultravroeg_Zeer vroege snijmais_2021+Ultravroege Combi (003).pdf

Read more

Maïsteelt met strokenfrees 2020

Deze film over het demoproject ‘Maisteelt op Veen met strokenfrees versus regulier’ is gemaakt in opdracht van de provincie Fryslân, Programma Veenweide. De film gaat in op het waarom van deze demo en brengt het zaaien op twee percelen in april/mei van 2020 en de oogst in oktober 2020 in beeld. Aan het woord komen Loonwerker Buma, melkveehouders Van der Zijp en de Vries en Dirk Johan Feenstra en Michel Raaphorst. De resultaten van de demo worden gedeeld met de deelnemers en de betrokken bestuurders. www.youtube.com/watch?v=N3m6OimtWsM

Read more

AgriHolland over Biologische teelt

AgriHolland schrijft over een onderzoek over het opbrengstverschil tussen biologische en gangbare teelt. Uit het 13 jaar durende onderzoek blijkt dat op termijn biologische teelt net zo productief is als gangbare teelt. Daarnaast leidt biologische landbouw ook tot stabieler en efficiëntere productie.

Bekijk hier het artikel van AgriHolland

Read more

Ultra-vroege Ambient biologisch verkrijgbaar via Reudink

Ons maïsras Ambient werd op de, door Koningin Maxima geopende, Biobeurs op 17 januari 2018 door Reudink gepresenteerd. Het ultra-vroege maïsras is via Reudink biologisch te verkrijgen. Zie onderstaande link voor meer informatie.

Bekijk hier het artikel van Reudink

Read more

Artikel in Biojournaal over oogst bij PPO

Biojournaal schreef over de oogst van Nordic Maize breeding bij PPO in Lelystad. 

Bekijk hier het artikel van Biojournaal


Read more

Artikel Biojournaal over verduurzaming maïsteelt

Het Biojournaal schreef over Nordic Maize breeding met betrekking tot het verduurzamen van de maïsteelt door ultra-vroege maïs.

Bekijk hier het artikel van het Biojournaal

Read more